18 Jul 2011

Tilpasninger og planlegging av min versjon av teppet 'A Gardener´s Journal'

Som kjent, holder jeg på med å lage teppet 'A Gardner's Journal'. Anni Downs har designet et kvadratisk teppe, men jeg har heller lyst til å lage et avlangt teppe, et teppe som faktisk kan brukes som teppe ;). Derfor må jeg gjøre en god del endringer.

I tillegg til å endre fasongen, vil jeg også sy en ramme rundt hvert enkelt motiv med samme stoff for å skape en helhet.

For å få nok broderte lapper til et avlangt teppe, har jeg måttet tilføye et par egne lapper. Den første er en med et kinesisk ordtak. Her har jeg fått hjelp fra forumet http://www.hagegal.no/hagefora/.

Den siste lappen er et bilde av en gartner. Alle de andre lappene er frie for menn, så jeg savnet en mann i det store bildet. Han her, selv om han slett ikke ligner, får meg til å tenke på bestefar. Han var en skikkelig hagemann. Mønster om du skulle ønske det, finner du her.


Med alle lappene på plass, er det på tide å planlegge helheten. Jeg har tenkt å sette teppet sammen på denne måten:
På tegningen har jeg ikke tatt med de ytre rammene. Blokk 8 vil by på litt utfordringer. Den blir umulig å sy uten innsettningssøm. Men, tror ikke at det skal bli noe problem.
Hvis du skulle ønske å bruke oppsettet for hele teppet og hver enkelt blokk, kan du finne det i denne pdf-fila.

Alle stoffene er vasket og strøket. Kun stiving gjenstår før kuttinga og syinga begynner. Jeg gleder meg til å se hvordan dette blir :).

6 comments:

 1. Litt av et prosjekt du holder på med!
  Jeg har aldri forsøkt meg på noe sånt som dette så det blir spennende å følge med hvordan teppet blir når det blir ferdig! Lykke til videre med prosjektet og ha en fin dag :)

  ReplyDelete
 2. Nå blir det kjekt å følge med på sammensyinga. En trivelig kar du får med deg på teppet :))

  ReplyDelete
 3. Dette blir bra!! Artig kar som får bli med i teppet;) Jeg takker for mønster og pdf-fil jeg, for dette kommer jeg til å ta med meg når jeg (en gang) skal sy dette teppet..
  Ha en fin dag :D

  ReplyDelete
 4. Heia, tusen takk for koselig besøk på bloggen min..
  Koselig å få besøk fra en quilter i nærmiljøet.. Har du noen gang vurdert å bli med i Quilteklubben ??

  ReplyDelete
 5. Supert med eget tenk i det hele synes jeg! Fint blir det.

  ReplyDelete
 6. Hei Anita!
  Morro å titte inn hos deg.Nydelig teppe du holder på med.
  Gleder meg til å se når du begyner å sy det sammen:)God sommer!

  ReplyDelete